• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

wzloty i upadki

mama dwóch chłopców- kura domowa z zamiłowania, plus Góral i kot

Kategorie postów

  • dzieci (197)
  • fotografie (126)
  • inne (284)
  • Ktosiu (155)
  • mniam mniam (15)
  • narzekanie (70)
  • pięknie jest (85)
  • plotkuję (5)

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Linki

  • patrzę i tęsknię
    • nt
    • orawa...
    • piękne okolice
    • Podhale
    • tatry
  • przydatne
    • ALLEGRO
    • biedronka
    • blogi
    • dodatki
    • fotosik
    • miasto
    • pani domu
    • Rośliny
    • simplus
    • wypieki
  • xyz
    • ani-mru-mru
    • babi bu
    • chata magoda
    • cukierniczka
    • FROTKA
    • nie po kolei
    • Nikolka
    • odchudzam sie
    • pudelek
    • Pysznie na kruchym spodzie
    • rozmawiamy
    • skafandra
    • soso
    • wadera
  • zawsze
    • abaju
    • arrow
    • balderdash
    • calaja
    • carnation
    • ciemna nocka i Lilaczek :)
    • ciernista
    • cisza
    • crazy
    • cyniczna
    • Diamencik z Elą
    • gosik22
    • iwcia
    • just a rebel
    • Kamila
    • MagicSunny
    • Malena
    • martynia
    • MGiH
    • modrzak
    • o Grzesiu i Jagódce
    • o-t-e
    • pranie
    • rybniczanka
    • serducho
    • She
    • WU
    • wżsm
    • yoasia
    • ziutki

sałatka rybna

Furorę ;) zrobiła niegdyś surówka z pora, a teraz przedstawię WAM sałatkę z rybą. Ciotka nas poczęstowała w ostatni weekend i Ktosiowi tak przysmakowało i mi z resztą też że po drodze kupiliśmy rybę mrożoną... i na w razie czego schowaliśmy do zamrażarki.

 

korniszony cebula

ryba hmmm

1 kg ryby- panga na przykład- pokroić w paski tak około 2-3 cm, posolić, popieprzyć i odstawić na 2 godziny

Zalewa- 1 szkl wody, 2/3 szkl oleju, 8 łyżek koncentratu pomidorowego, 6 łyżek octu, 4 łyżki cukru- zagotować i odstawić do ostygnięcia. Ja się przyznaję, że dodałam do smaku i soli i pieprzu.

1 słoik ogórków konserwowych (ja pół zjadłam!) i 1 słoik papryki konserwowej pokroić, 4 cebule pokroić w "piórka".

Rybę obsmażyłam w mące i na ręcznik papierowy wyłożyłam, jak ostygła to wymieszałam z warzywami (można warstwami poukładać) i zalałam sosem.

Rybę można też smażyć w cieście naleśnikowym doprawionym wegetą, ale mi się bawić nie chciało.

SMACZNEGO!

Dla WZSM- Jakbyś miała ochotę robić to uważaj na temperaturę oliwy... musi być spora bo inaczej nam się ryba rozwali :P 

06 października 2007   Komentarze (6)
fotografie   mniam mniam   mama poleca  
rebeliantka
06 października 2007 o 19:48
pychotki :)
calaja
06 października 2007 o 18:21
zjadłabym ale robic to mi sie nie chce :)
Ola
06 października 2007 o 15:48
Mniam mniam podaj jeszcze jakiś przepis na oczarowanie sałatką teściowej...
mama-i-ja
06 października 2007 o 14:20
zapomniałam dodać, że robi się sałatkę "na noc" czyli przynajmniej z 12 godzinnym wyprzedzeniem :) A smakuje najlepiej 2 dniowa :)
gosik22
06 października 2007 o 13:59
a ja narazie nie mysle o jedzeniu:(
iwcia-iwon
06 października 2007 o 13:16
ech pysznie wygląda, zachęcająco.. na pewno wypróbuję!

Dodaj komentarz

Mama-i-ja | Blogi