• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

wzloty i upadki

mama dwóch chłopców- kura domowa z zamiłowania, plus Góral i kot

Kategorie postów

  • dzieci (197)
  • fotografie (126)
  • inne (284)
  • Ktosiu (155)
  • mniam mniam (15)
  • narzekanie (70)
  • pięknie jest (85)
  • plotkuję (5)

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Linki

  • patrzę i tęsknię
    • nt
    • orawa...
    • piękne okolice
    • Podhale
    • tatry
  • przydatne
    • ALLEGRO
    • biedronka
    • blogi
    • dodatki
    • fotosik
    • miasto
    • pani domu
    • Rośliny
    • simplus
    • wypieki
  • xyz
    • ani-mru-mru
    • babi bu
    • chata magoda
    • cukierniczka
    • FROTKA
    • nie po kolei
    • Nikolka
    • odchudzam sie
    • pudelek
    • Pysznie na kruchym spodzie
    • rozmawiamy
    • skafandra
    • soso
    • wadera
  • zawsze
    • abaju
    • arrow
    • balderdash
    • calaja
    • carnation
    • ciemna nocka i Lilaczek :)
    • ciernista
    • cisza
    • crazy
    • cyniczna
    • Diamencik z Elą
    • gosik22
    • iwcia
    • just a rebel
    • Kamila
    • MagicSunny
    • Malena
    • martynia
    • MGiH
    • modrzak
    • o Grzesiu i Jagódce
    • o-t-e
    • pranie
    • rybniczanka
    • serducho
    • She
    • WU
    • wżsm
    • yoasia
    • ziutki

BRUKSELKA PO DIABELSKU

1 kg dość drobnej brukselki, 2 cebule, 25 dag kiełbasy ostrej lub metki paprykowej, 1 ząbek czosnku, 2 czubate łyżki masła lub innego tłuszczu ;), 2 rosołki- kosteczki, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka słodkiej papryki czerwonej, 1 łyżeczka płaska papryki ostrej (wg gustu), 1 kubek śmietany 250 g, sół, odrobina cukru.

Oczywiście brukselkę przebrać i wymyć, zalać około 1- 1,5 l wody, wrzucić rosołki i gotować, pokroić w plasterki kiełbasę, na maśle podsmażyć posiekaną cxebulę i ząbek czosnku też posiekany. Dodać do gotującej się brukselki.
Gdy będzie miękka, śmietanę wymieszać z mąką, wlać do brukselki. Dodać przyprawy i jeszcze chwilkę gotować.

Można podawać we flaczarkach, miseczkach, ewentualnie do ziemniaków.

15 grudnia 2006   Komentarze (3)
calaja
15 grudnia 2006 o 14:33
uwielbiam brukselke :)
pika
15 grudnia 2006 o 13:58
dzieki:)
w_ż_s_m
15 grudnia 2006 o 13:46
jedyne co utkwiło mi w pamięci po przeczytaniu, to: ewentualnie do ziemniaków. mój boszzz.z...jaka noga jestem. ale Onemu sie spodoba. on lubi na ostro. i eksperymentowanie też. kuchnia, a ja miałam cichą nadzieję, ze w drugoplanowej roli wystąpi jakas mrożonka.... ;)

Dodaj komentarz

Mama-i-ja | Blogi